Välkommen till den starkaste regionala transport- och logistikpartnern

Vår historia börjar redan 1936. Under världskrigen påverkades transportbranschen kraftigt i och med att myndigheterna utfärdade ransonering av bränsle och gummi. Vissa transporter utfördes med häst och vagn, men det var svårt att få fram foder till hästarna under krigsåren. För att lösa problemet var åkerierna tvungna att gå i hop och samordna de transporter som fanns lokalt där man verkade. Som en följd av detta bildades Örebro Åkericentral. Några år senare bildades föreningen Kumla lastbilscentral som 1952 ändrade namn till Kumla-Hallsbergsortens lastbilscentral och därefter år 1975 till Närkefrakt.
Efter fusion mellan Örebro Åkericentral och Närkefrakt 1996 förenades verksamheterna under namnet Närkefrakt.

Vår ekonomiska förening är unik

Än idag arbetar vi efter samma idé som då, samordnade tillsammans i vår ekonomiska förening med över 80 delägare. Vi erbjuder transportlösningar i hela Sverige men vår mission är att vara den starkaste regionala transport- och logistikpartnern. Vår verksamhet utgår från vår anläggning, strategiskt placerad ett stenkast från E18 och E20 i Sveriges mittpunkt, Örebro. Vår placering ger oss ett unikt och konkurrenskraftigt utgångsläge, både för oss och våra kunder.

Låt vår bredd ta dig ännu längre

Vi tar oss ann alla typer av logistikuppdrag, inom Bygg & Anläggning, Fjärr & Distribution, Tipp & Återvinning, Kranbilstransporter och Miljötransporter. Dessutom har vi en effektiv terminal och stora lagerytor. Det betyder att du kan samla alla uppdrag på ett ställe och låta vår bredd ta dig ännu längre. Oavsett uppdrag arbetar vi alltid med ett personligt engagemang för nöjda kunder, god lönsamhet och miljöansvar.

Med smarta tjänster och en fordonsflotta på över 300 fordon kan vi erbjuda skräddarsydda helhetslösningar som får verksamheter att nå ända fram i tid. Vi arbetar med IT-baserade lösningar för att skapa effektivitet och överblick för både kund och åkare. Till exempel möjliggör Närkefrakts nya mobilapp ökad spårbarhet av gods och leveranskvalitet för våra kunder.

Vi anpassar oss efter våra kunders behov av en smidigare logistiklösning

Vi kan erbjuda en lösning som är unik, efter just dina önskemål och behov. Fråga gärna våra kunder. Vi hjälper privatpersoner, lantbrukare, kommuner som Örebro, Hallsberg och Lekeberg samt transportintensiva företag som Stena, ELON, NCC, Skanska, Swerock, Thomas Betong, Air Liquid, Elektroskandia och E-On. Vad kan vi göra för dig idag?