Vi bygger ut!

bygget-narkefrakt

Vi bygger ut vår terminal med 6 600 kvadratmeter. En satsning som kommer innebära nya lagermöjligheter och att vi kan ta oss an fler spännande uppdrag. I samband med detta passar vi också på och bygger en laddstation för våra ellastbilar. Flera steg i rätt riktning!

Närkefrakt vill vara tillgängliga för att kunna hantera alla typer av uppdrag för våra kunder. Därför tillägnas 600 kvadratmeter av utbyggnationen till kyl- och fryslager – något vi tidigare inte haft under samma tak. Utbyggnationen ger oss också bättre förutsättningar för korttidslagring åt våra kunder. 

– Vi får otroligt mycket förfrågningar på korttidslagring som vi får säga nej till nu. De vill och kommer vi att kunna säga ja till i framtiden, berättar försäljningschef Ann Sehlin. 

Utöver detta får vi förbättrade möjligheter för samdistribution som vi har stor efterfrågan på idag. Hela vår verksamhet blir samlad på ett ställe, i stället för på tre olika adresser. I samband med utbyggnationen av vår lageryta gör vi även en till spännande satsning: 

– Vi går även i bräschen och bygger en laddstation för våra ellastbilar! Med all verksamhet på ett ställe får vi större muskler och effektivare hantering gällande vår kyl- och frys distribution, berättar Jessica Bäcker, affärsområdeschef för Fjärr och Distribution/Terminal. 

I dagsläget har Närkefrakt fyra ellastbilar, men planen är att snart ha många fler. I framtiden ska hela vår flotta för den lokala distributionen utgöras av ellastbilar. Det är en hållbarhetssatsning som vi är riktigt stolta över att ta täten i.

Bygget kommer att vara klart till årsskiftet. Nu befinner vi oss precis i starten och markarbetet har påbörjats. Du kan följa med oss i hela processen på våra sociala medier, där vi kommer att uppdatera med information om byggets olika etapper. Nu kör vi!