Paradigmskifte inom logistikbranschen: ”Känner oss starka i början av vår omställning”

Fredrik

Visste du att vi befinner oss i ett paradigmskifte inom logistikbranschen? Utvecklingen av ny teknik och nya bränslen gör att vi står inför både möjligheter och utmaningar i vårt hållbarhetsarbete.

 

Den 8 mars höll vår VD Fredrik Öjdemark i ett webinar där han berörde precis detta. Fredrik berättade bland annat om omställningen till fossilfria transportmedel, hur vi jobbar med hållbarhetsfrågan – och det stora arbetet som ligger framför oss. 

 

En bild som visar dator, text, bärbar dator, Netbook

Automatiskt genererad beskrivning

 

Under 2023 blev det tydligt att det för en stor del av transporterna i Sverige är ellastbilar som är lösningen framåt.Och resan mot elektrifiering är påbörjad! Vi har i dagsläget flera ellastbilar i drift, en laddstation vid vår terminal och en tydlig plan för hur vi arbeta framåt med elektrifieringen. 

 

Vi är stolta över att vi redan nu är i gång med vår satsning på elfordon och ser fram emot att fortsätta arbetet under 2024. 

 

– Som helhet är vi nöjda med året och känner oss starka i början av vår omställning till fossilfria transporter de närmaste åren, säger Fredrik.

 

Vi är måna om att inkludera våra kunder, delägare, personal och chaufförer i vårt hållbarhetsarbete – och vi har en väldigt bra dialog om införande av ny hållbar teknik i alla Närkefrakts transporter. Här kan du ta del av vår hållbarhetsredovisning från 2023.

 

Nyckeln till ett effektivt hållbarhetsarbete är engagemang och att vara öppna för ny teknik och nya lösningar. Vi är i ett spännande skifte och ser fram emot att ta oss an allt som det banar väg för. Hänger ni med oss?